Literaturitate

stare de literatură, stare de artă...

Ajutor!

Pagina unde toată lumea va primi răspuns la întrebările despre utilizarea acestui site… Ne dorim să îmbunătăţim experienţa dvs. alături de noi!

În acest moment se lucrează la refacerea bazei de cunoştinţe cu Întrebări frecvente, care va fi actualizată în mod regulat cu informaţii noi. Pentru a vă răspunde cât mai rapid, vă rugăm să cereţi ajutor adresând orice nelămuriri sau sugestii în câmpul de comentarii din subsolul acestei pagini.


ÎNTREBĂRI FRECVENTE

 

 • 1. Întrebări generale
 • 2. Publicarea textelor
 • 3. Alte setări
Informaţii generale despre utilizarea site-ului: înscrierea şi autentificarea, modul de navigare, căutarea textelor, etc.
Răspunsuri pentru membrii care au drepturi de scriere şi editare a propriilor texte.
Pentru membrii cu experienţă, aici vor găsi detalii despre opţiunile disponibile în contul lor.
Expandează tot | Restrânge tot
 • 1. De ce nu mă pot înregistra?
   

  Pentru înregistrare este nevoie să introduceţi o adresă de e-mail validă şi să alegeţi o parolă cu un nivel mediu de securitate:

  * să aibă minim 8 caractere
  * să conţină cel puţin litere mici, litere mari şi un semn de punctuaţie sau un caracter special
  * să nu fie formată din spaţii sau şiruri de caractere care să coincidă cu numele dvs. sau adresa de e-mail introdusă

  Dacă încă nu aţi reuşit să vă înregistraţi, trimiteţi un e-mail la adresa admin@literaturitate.ro şi vom încerca să creăm manual contul pentru dvs.

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (5) / Nu (0)
  Vizualizat de 1374 ori
 • 2. De ce nu pot intra în contul meu?
   

  După ce aţi dat click pe Login, platforma vă redirijează către o pagină de autentificare, unde trebuie să introduceţi numele de utilizator (dau adresa de email) şi parola cu care v-aţi înregistrat la noi pe site. Sistemul va afişa un mesaj de eroare dacă aţi greşit credenţialele:

  nu pot intra in cont

  De asemenea, pentru prevenirea spam-ului şi pentru a îmbunătăţi securitatea site-ului, am integrat binecunoscutul sistem Google ReCaptcha prin care este obligatoriu ca, înainte de autentificare, să bifaţi căsuţa Nu sunt robot (sau I am not a robot; în funcţie de setările navigatorului pe care îl folosiţi, este posibil ca mesajul să fie afişat în limba engleză).

  recaptcha

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (1) / Nu (0)
  Vizualizat de 1023 ori
 • 3. Vreau să particip la un concurs. Cum procedez?
   

  Înscrierile la concursuri sunt disponibile decât pentru membrii înregistraţi (puteţi creea un cont gratuit aici). Detalii despre fiecare concurs în parte, regulament şi metoda de participare se regăsesc în pagina dedicată - Concursuri.

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (0) / Nu (0)
  Vizualizat de 1269 ori
 • 4. Cum găsesc un anumit text pe site?
   

  Textele de pe site-ul nostru sunt ordonate cronologic şi pot fi afişate accesând link-ul Acasă din meniul principal. Navigarea către texte mai vechi sau mai noi se face cu ajutorul butoanelor din josul paginii. Pentru a găsi un anumit text se poate utiliza funcţia de căutare din antetul site-ului, introducând câţiva termeni cheie şi apoi apăsând tasta Enter sau butonul Caută.

  campul de cautare texte

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (0) / Nu (0)
  Vizualizat de 1350 ori
 • 5. Care sunt cele mai bune texte de pe site?
   

  Bara din dreapta ecranului este împărţită în mai multe secţiuni. Acestea sunt actualizate în permanenţă şi conţin listele cu Cele mai apreciate texte (pe baza voturilor dvs.) şi Cele mai populare texte (pe baza numărului total de vizualizări şi comentarii).

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (3) / Nu (0)
  Vizualizat de 1234 ori
 • 6. Cum pot deveni membru al comunităţii?
   

  Puteţi să vă înscrieţi pe site-ul nostru din meniul principal, accesând butonul Creare cont nou. Apoi, în pagina care se afişează, completaţi formularul cu datele dvs.
  Observaţie: Trebuie să introduceţi o adresă de e-mail validă! Înscrierea este gratuită.

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (3) / Nu (0)
  Vizualizat de 1229 ori
 • 1. Sunt membru înregistrat şi vreau să scriu primul meu text. De unde încep?
   

  După ce aţi intrat în contul dvs. în meniul principal aveţi opţiunea Textele mele, apoi accesaţi butonul Adăugaţi un text nou. Sistemul va deschide o pagină în care definiţi un Titlu şi apoi scrieţi textul în mod similar cu utilizarea unui document Microsoft Word, puteţi adăuga imagini (dacă sunteţi membru premium) şi obligatoriu trebuie să încadraţi textul într-o Categorie. Acum se pot selecta mai multe categorii, ţinând apăsată tasta CTRL şi făcând click cu mouse-ul pe categoriile sau subcategoriile dorite.

  adaugare text

  Bara vizuală vă pune la dispoziţie câteva facilităţi, cum ar fi: culoarea textului, font italic, îngroşat sau subliniat, alinierea paragrafelor, inserarea listelor numerotate, adăugarea de legături şi alte setări.

  Notă: Pentru membrii de tip Premium, textele vor fi publicate în mod imediat dacă acţionaţi butonul Publicare Text. Butonul de Salvare Text funcţionează pentru a salva ca ciornă, iar textul nu va fi afişat decât după ce apăsaţi pe publicare. Pentru ceilalţi utilizatori înregistraţi, textele vor fi mai întâi moderate de către un reprezentant al echipei noastre şi apoi vor fi afişate în pagina principală.

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (5) / Nu (0)
  Vizualizat de 1503 ori
 • 2. Se pot face modificări ale textelor deja publicate pe site?
   

  Fiecare Membru are dreptul să aducă modificări la propriile texte, sau să le şteargă complet. Nu se pot face editări la textele scrise de alt autor. Pentru a edita, mergeţi în meniul Textele mele pentru a vedea lista cu textele publicate de dvs. pe site. Apoi click pe Editare sau Ştergere.

  editare-stergere

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (3) / Nu (1)
  Vizualizat de 1292 ori
 • 1. Vreau să modific anumite informaţii din contul meu. Cum le accesez?
   

  După ce aţi făcut Login, în bara din stânga apare mesajul de "Bun venit", iar dedesubt veţi găsi opţiunea Administrare cont. De aici aveţi acces la următoarele operaţiuni: modificarea numelui, prenumelui, adresei de e-mail, schimbarea parolei, adăugarea pozei de profil, editarea biografiei autorului şi ştergerea completă a contului.

  optiuni contul meu

  Notă: Numele de utilizator nu poate fi modificat! Pentru operarea celorlalte modificări, trebuie să faceţi click pe Actualizaţi Contul.

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (1) / Nu (0)
  Vizualizat de 1456 ori
 • 2. De unde adaug o poză de profil? Se poate alege altă imagine?
   

  Intraţi în secţiunea Profilul meu din bara din stânga (după ce v-aţi logat în contul dvs.). Apoi, dacă faceţi click pe poză, veţi avea acces la meniul de adăugare sau schimbare fotografie de profil. În cazul în care aţi adăugat deja o fotografie, aceasta poate fi înlocuită de o alta, la alegerea dvs. acţionând butonul Schimbare foto. Faceţi click apoi pe Actualizează Profil pentru a salva modificările.

  schimbare foto profil

  Notă: Vă rugăm să citiţi Condiţiile de utilizare pentru a respecta dimensiunile fotografiei de profil alese.

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (0) / Nu (0)
  Vizualizat de 1366 ori
 • 3. Cum procedez ca să adaug o scurtă biografie în profilul meu?
   

  Intraţi în secţiunea Profilul meu din bara din stânga (după ce v-aţi logat în contul dvs.). În pagina care se deschide, sub poza de profil există o căsuţă editabilă de text în care puteţi introduce biografia dvs. Faceţi click apoi pe Actualizează Profil pentru a salva modificările.

  editare bio

  Mai multe...
  A fost folositor răspunsul? Da (1) / Nu (0)
  Vizualizat de 1345 ori

30 Comentarii

Adăugare comentariu
 1. Nu vreau să intru în conflict deschis cu nimeni, mi-am spus doar punctul vedere! Criteriile enumerate în pagina cu pricina sunt generale, relevanță având, cum am mai spus, textele scrise. Nimeni nu îndeplinește cumulativ celelalte condiții, așa că rămân la părerea deja exprimată! D-na Nemescu n-are motive să fie supărată pe mine, deoarece obiecțiunile mele erau strict „literare” ( nu personale, ca ale domniei sale!), și oricum nu au nicio legătură cu dânsa!

 2. „Autorul lunii”, din câte înțeleg eu, este autorul care scrie cel mai mult! Ada Nemescu a scris 10 texte ( destul de modeste!), la intervale mari de timp, iar eu 52, aproape câte 2 pe zi! Nu țin neapărat la „titlul” acesta,aici este vorba de altceva: de principii! Dacă tot ați instituit o asemenea rubrică în ideea de a stimula autorii să publice cât de cât ( fiindcă nimeni nu se prea omoară!), stimulați-i pe cei care scriu constat, după numărul de texte, nu după „simpati”! Dar, asta e,trăim în România, unde totul este posibil!

  1. Domnule Contu, ne pare bine că sunteți alături de noi, însă ați înțeles greșit conceptul nostru de “Autorul lunii”. Dacă citiți în pagina dedicată, accesibilă din meniul principal, selecția se realizează lunar pe baza a câtorva criterii care pot fi cumulative sau nu, și nu doar prin frecvența postărilor.

   1. Bună ziua!
    mă adresez d-lui Aurel Contu şi administraţiei care a decis “Autorul lunii”. Nici nu am apucat să mulţumesc pentru această numire onorantă. Este umilitor să fiu tratată astfel, nu este vorba doar de simpatii, deşi simpatiile sunt positive, cred eu.
    Din câte cunosc selecția se realizează lunar pe baza a câtorva criterii care pot fi cumulative sau nu, și nu doar prin frecvența postărilor, bine spus de Omul cu arta.
    Nu este o problemă dacă îi oferiţi stimatului coleg talentat această bucurie.
    Ştiu că are înclinaţii de aintra in astfel de conflicte pe care eu le detest.
    Mulţumesc totuşi pentru acest titlul onorific “Autorul lunii”.
    Să ne citim cu placer, să fim sănătoşi.

 3. Am o mică nedumerire – tema concursului e ”Poeaie în vers alb” – atunci de ce în regulamentul concursului se spune că ”Poemele vor fi puse pe …..?” Cu umilele mele cunoștințe, știu că e o diferență între poezie și pem … sau nu? Vă rog să mă scuzați dar … sunt puțin confuz!

  1. poezie/ poem în vers alb. merg și unele și celelalte.

 4. Mulţumesc. Acum apare şi butonul “Nu sunt robot”

 5. Nu pot să şterg anumite poezii. Ce soluţie am?

  1. Textele mai vechi de 14 zile nu pot fi șterse de către utilizatori, conform regulamentului comunității. În schimb, ele pot fi modificate prin intermediul funcției de editare. Dacă doriți ștergerea anumitor texte, din motive obiective, vă rugăm să ne contactați pe adresa de email administrativă, specificând motivele.

 6. Intrebare: cum pot modifica un text postat?
  Cu multumiri

  1. Valeria Merca, se merge pe TEXTELE MELE, se deschide textul X de modificat, se fac modificările, se apasă butonul SALVARE TEXT.

   succes!

 7. Deși pot publica texte fără să mai nevoie de validare, lucrul acesta nu se întîmplă și pentru cele în care sînt și pps-uri (linkuri către ele). Ele așteaptă să fie recenzate.

  Am observat că pot fi înglobate în postare clipurile video. Am încercat și eu cu coduri embed, dar nu funcționează.

  1. În ceea ce privește publicarea textelor fără a mai fi recenzate, în modul de editare text sau dacă adăugați unul nou, vă rog să acționați butonul PUBLICARE TEXT pentru afișare instantanee pe pagina principală. Butonul SALVARE TEXT îl pune în așteptare, textul poate fi editat și publicat ulterior.

  2. Un cod embed de pe youtube arată cam așa:
   < -iframe width="560" height="315" sr="https://www.youtube.com/embed/26sq22P4FE8" frameborder="0" allowfullscreen>/iframe>

   Din acest cod dvs. extrageți doar adresa https://www.youtube.com/embed/26sq22P4FE8 pe care o introduceți în pagină. În acest mod funcționează adăugarea codurilor embed în articolele dvs. Succes!

   1. Am încercat extrasul de aici și n-a mers.

    Poate depinde de unde e codul, cel de mai sus este de pe nicepps.

    1. Văd că ați adăugat un videoclip, deci a funcționat. Sistemul nostru acceptă embed-uri audio/video și link-uri. Documentele pps, pdf sau de alt fel nu sunt suportate.

     1. Am înțeles. Eu am conturi și pe You Tube și pe site-uri unde se găzduiesc pps-uri. Dar ele pot fi convertite în video și puse apoi pe YT.

 8. Bună seara, cum pot șterge un comentariu la postarea altcuiva?

  1. Bună ziua, comentariile pot fi șterse doar de către administrator sau editor. Vă rog să transmiteți pe adresa noastră de email cerințele dvs.

  1. Bună dimineaţa. Utilizatorii nu pot modifica în mod direct ordinea textelor publicate, acestea apărând pe site în ordine cronologică.
   Fiind membru înregistrat şi apreciat, puteţi să ne trimiteţi o solicitare pe adresa noastră de email admin@literaturitate.ro şi vom efectua modificările manual.

 9. 1. Cum se poate pune poză?
  2. Pe prima pagină trebuie să intre mai multe texte, poate scrisul mai mic, sau alte opţiuni.
  3. Articolele şi comentariile să fie posibil a se vedea în acelaşi timp. Dacă permite platforma.

  1. 1. Zilele acestea se vor implementa alte facilități, printre care și adăugarea de resurse media. Vă vom anunța pe email.

   2. Am setat pe pagina principală să se afișeze cele mai noi 10 texte, această limită se poate modifica în funcție și de solicitările celorlalți membri. În schimb, în josul paginii vă puteți folosi de meniul de navigare ‘Postări mai vechi’ – ‘Postări mai noi’.

   3. Sub titlul fiecărui text apare data publicării, autorul, categoria în care este încadrat și numărul de comentarii. Dacă faceți click pe Comentarii, vă va duce la spațiul de discuții pentru articolul respectiv. De asemenea, în bara din stânga site-ului se află o rubrică de comentarii recente.

   Dacă mai aveți întrebări, vă stăm la dispoziție.

  2. Pentru a adăuga o poză de profil trebuie să intraţi în secţiunea Administrare cont (după ce v-aţi autentificat), apoi faceţi click pe poza cu omuleţul gri şi selectaţi din meniul de opţiuni din dreapta Editare profil.
   De astăzi se pot introduce resurse multimedia şi în articole, plus alte facilităţi (toţi membrii au primit un mail de notificare).

   Spor la creaţie!

   1. doresc sa va precizez ca in casuta de profil numita
    ”Contul meu” NU EXISTA NICI O PICTOGRAMA SAU CAMP IN CARE SA SE COMPLETEZE UN CV
    Va rog sa verificati!

   2. am gasit exact dupa ce am terminat de scris…si o propunere: creati in meniul de sus campul, caseta ”Profilul meu”, astfel fiecare va reusi mai repede sa ajungasi sa inteleaga unde este profilul sau pe acest site. Va multumesc!

    1. Bună ziua şi mulţumim pentru sesizare. Am rezolvat problema astfel încât profilul fiecărui utilizator să fie accesibil din bara din stânga.

Lasă un răspuns

Literaturitate © 2015 - 2018