Literaturitate

stare de literatură, stare de artă...

E bine să vă rezervați loc în altă parte, dacă nu sunteți cu capul pe umeri!

Am pierdut un scriitor deosebit de pe site, a se înțelege că acest site nu intră în dispută/ concurență/ favoritisme/ uneltiri și altele de acest gen cu nicio grupare/ site/ blog etc. din universul virtual. Sunt personaje care caută disputa, induc malițiozități, răstoarnă caractere pentru că, psihic, asta le este ocupația. Să nu ne lăsăm cotropiți. Prin acest spațiu artistic au trecut câțiva monștri. NU sunt sacri, stați liniștiți!

Autorul

Omul cu poem

Omul cu poem

Omul cu poem. Omul care ţine arta de frig şi de cald şi de dragoste. De teamă şi de speranţă. De gând şi de muză. De Dumnezeu. Omul cu poem. Omul cu biblie. Omul cu om.

6 Comentarii

Adăugare comentariu
 1. ottilia,
  nu cunosc cazul invocat de tine dar tu ştii cel mai bine că cei neputincioşi se agaţă de orice fără a ţşine seama de nimic. eu am o vorbă. indivizii aceştia sunt gunoaie nereciclabile. tu personal ai făcut foarte multe pentru a menţine treaz cuvântul şi frumuseţea lui. ai făcut ceea ce mulţi, datori fiind prin conjunctură, nu au făcut-o.eu voi fi mereu lângă tine indiferent de împrejurare.
  rogu-te, ai grijă de tine şi evident,de ceea ce faci şi vei face petru noi toţi.
  îţi mulţumesc din tot sufletul, ottilia!

  cu sinceritate,
  teodor dume,

  1. Îți mulțumesc și eu, Teo, Doamne-ajută, să putem să facem comunicarea – una dintre părțile esențiale ale vieții – să fie în avantajul tuturor, nu numai motiv de încleștare pentru cei care cred că fără ei lumea nu se poate mișca și singura modalitate este să împroaște în cei mai buni decât ei ori în aceia care fac ceva și pentru alții, nu numai pentru propria persoană; și nu numai motiv ca să denigreze cele mai sincere și corecte intenții ale unui om/ grup/ spațiu aflat în folosul celor care doresc să fie prezenți și pe această platformă cu bunăvoie și nesiliți de nimeni. Se cere doar bun-simț și respect reciproc.

   Din fericire, spațiul acesta are mulți oameni deosebiți care biruie nemulțumirile și patosurile egoului unora care au nimerit pe aici doar ca să fie sau chiar au intrat cu ideea de a face ravagii în curtea vecinului!
   Manifestările lor nu fac decât să dovedească ce fel de temperament, de cultură și educație au.

   Viața merge înainte!

 2. Bună ziua,
  mi-am îndreptat privirea de mai mult timp spre această oază de frumuseţe, cum văd eu portalul Literaturitate.
  Doar detalii tehnice m-au întârziat. Am început firesc, aşteptând să mi se accepte textele, să treacă de atelier. Activitatea mea nu este exclusiv de a posta mult, îmi place să interacţionez, să citesc, să comentez textile celorlalţi. nu am studii de specialitate, nu mă erijez în postura e critic. Surpriza de a fi numită Autorul lunii în ianuarie a fost în primul rând pentru mine. Bucuria a ţinut foarte puţin, ştiţi de ce, am primit o avalanşă de comentarii care au deposit sfera literară, le-am simţit virulente şi strict personale. Regret că s-au extins şi către Ottilia Ardeleanu.
  Admir misterul celor ce se numesc Omul cu poem, Omul cu arta, sunt receptivă la semnale obiective despre site.
  Încă nu I-am desluşit pe deplin potecile portalului. Încerc să fiu cât de activă îmi permite timpul liber, vă doresc spor în toate.
  Cu simpatie şi respect pentru cuvântul frumos,
  Ada Nemescu
  Începând cu Ottilia Ardeleanu

  1. Ada, aici, oamenii au fost primiți cu pâine și sare. Unii au rupt din pâine, au făcut-o piatră și au aruncat. Orgolii și obsesii sunt multiple, dar nu ar trebui să sufoce pe altele, de același fel. A fi altruist și iubitor de cuvânt înseamnă să nu te pierzi în propriile defecte, ci să încerci să le depășești, în primul rând pentru tine. Cu nemulțumirile de tot soiul nu facem lumea mai bună! Nici literatura mai prestigioasă!

   Mulțumesc și îți sunt recunoscătoare pentru aprecierile tale.
   Vreau să subliniez că am mulți prieteni virtuali, pe unii chiar i-am cunoscut și sunt bucuroasă, dar faptul că-mi sunt prieteni niciodată nu m-a îmndemnat să trișez față de cineva, cu atât mai mult față de cei mai puțin sau deloc cunoscuți!

   Din start, apreciez lumea. Mai apoi, lumea se triază singură!

   Sunt oameni care au împrumutat din felul meu de a fi, din expresiile pe care le folosesc adesea sau le născocesc la moment, nimic din asta nu m-a supărat vreodată. Dar, aș întreba, câți recunosc acest lucru? Că au împrumutat?

   Mulțumim că ești cu noi, Ada, așteptăm în continuare participarea la bunul mers al site-ului.

   Ne bucurăm să avem printre noi poeți din USR, din străinătate, poeți cu har și cu suflet, poeți voluntari, poeți care lasă mereu amprenta valorii lor aici, necondiționat!

   Vă mulțumim din suflet celor care sunteți pentru partea pozitivă a vieții, a scrisului, a omului!

   Ne repugnă manifestările celor mici cu duhul!

   Cele bune!

   konku

 3. Otti, indiferent unde privim, lângă o creangă verde apare şi una uscată. Fenomenul existenței virtuale a facilitat apariția multor monştri. Unii sunt atât de perfizi, că reuşesc o vreme să pară normali..
  Dar nimeni şi nimic nu este etern printre noi, nici măcar monştri.

  1. s-au perindat pe aici oameni fără niciun mulțumesc. oameni de doi bani care au considerat că doar propriul folos trebuie să conteze. am primit injurii de la oameni de doi bani! interesant, nu?!

Lasă un răspuns

Literaturitate © 2015 - 2018