Literaturitate

stare de literatură, stare de artă...

Impresii de organizator

 

Anul acesta, s-au înscris 54 de temerari pe drumul delicat al poeziei. Organizatorii au ales, pentru prima oară, să testeze rata de participare printr-un pre-regulament în care se solicita confirmarea participării printr-un pseudonim pe care să-l folosească pentru prima oară aici, pe site, fără a fi, deci, recunoscut de public, deoarece, lista de pseudonime a fost pusă la vedere. Aceasta ne-a ajutat pe noi să ne dăm seama dacă acest concurs va avea loc sau nu, întrucât o condiție era aceea ca numărul minim de înscriși să fie de 50.

Mai departe, a fost afișat regulamentul pe intervale de timp care au fost generoase pentru toată lumea: juriu, concurenți, organizatori, publicul neparticipant. S-a precizat că poeziile nu vor fi fost postate în medii on-line și nici on paper, cu alte cuvinte, nici poeziile postate nu trebuiau să dea de gol autorii. Scopul acestui concurs a fost acela de a premia creațiile cele mai bune. Deci, de a nu se cunoaște, dinainte, autorii. Nici de juriu, nici măcar de concurenți. Și de a evita înregistrarea după afișarea în pagină a textelor din concurs a unor persoane care să fi votat în mod expres pe cineva  dintre concurenți. Am ales, deci, un juriu competent și numeros și cu gusturi poetice diferite, tocmai pentru a înlătura bună parte a suspiciunii că unele poezii nu ar fi avut atingere din varii motive, cel mai adesea inventate la moment! Și pentru a evalua cât mai aproape de realitate toate creațiile din concurs.

În perioada trimiterii textelor, toți concurenții s-au conformat. S-au trimis creații bune și foarte bune. Concurenții au fost informați des despre timpul pe care îl mai au la dispoziție pentru a trimite un text. Unii nu au înțeles că textul trebuia să fie inedit. Câțiva au trimis poezii în vers clasic, fapt pentru care unul dintre concurenți a refuzat să-i voteze și i-am îndeplinit dorința, pentru că, deși acceptate în concurs, persoana respectivă avea dreptate. Oricum, acel vot a fost luat în considerare. Sesizările asupra textelor care fuseseră postate prin alte zone virtuale au fost făcute tot de un concurent, astfel că, am exclus din concurs, cf. regulamentului, câteva texte bune.

A urmat perioada jurizării. Textele postate pe site fără numele autorului au avut un număr de ordine. În felul acesta, voturile au fost primite sub forma nr. text- notă acordată.

Atenție, mai ales pentru cei care sunt nemulțumiți: notele juriului au fost afișate în ordinea în care am primit voturile, nu în ordinea în care sunt trecuți în regulament! La fel și pentru concurenți.

S-au făcut socotelile. Excel-ul! Simplu. Fără greșeli, că nu ai cum. Am afișat toate tabelele. Dacă are cineva vreun dubiu, să o spună acum, ori niciodată!

Premierea va avea loc după 1 ianuarie 2018.

Rog pe cei premiați să ne trimită adresa poștală pe adresa de mail a concursului pentru a le trimite premiul.

Trebuie să știți, dragi poeți, începători ori cu experiență, acest concurs este un VOLUNTARIAT. Toți cei menționați participă pentru dumneavoastră  din propria dragoste pentru poezie, din propriul timp și, de ce să nu fim realiști, din propriul buzunar.

Haideți să încetăm să fim mici! Haideți să încercăm zborul spre înalt!  Haideți să încercăm propria mântuire și prin respect față de poezie. Suntem chiar în perioada Sărbătorilor de iarnă!

Vă mulțumim tuturor!

 

Literaturitate.ro

 

Autorul

Omul cu poem

Omul cu poem

Omul cu poem. Omul care ţine arta de frig şi de cald şi de dragoste. De teamă şi de speranţă. De gând şi de muză. De Dumnezeu. Omul cu poem. Omul cu biblie. Omul cu om.

2 Comentarii

Adăugare comentariu
  1. Apreciez eforturile pe care doamna Ottilia Ardeleanu, organizatoarea acestui concurs îl depune pentru a cerne din mulțimea de poeti, pe acei care au ceva de spus în poezie. Este o muncă, este timp alocat, este dăruire și voluntariat! Pentru mine, participarea, anul trecut, în calitate de concurent, iar anul acesta, ca membru al juriului, au fost niște experiențe interesante. Să știți că sunt poeme foarte bune (cel puțin din punctul meu de vedere) care nu au obținut nici un premiu! Le voi evidenția pe blogul meu. Aduc mulțumirea organizatorilor si concurenților. Am donat cu toata dragostea cărți pentru premierea unui câștigător. Vă doresc un an plin de poezie. Cu drag, DS.

    1. Cu mulțumiri, Dorina Stoica, pentru ajutorul și susținerea concursului din acest an.

Lasă un răspuns

Literaturitate © 2015 - 2018