Literaturitate

stare de literatură, stare de artă...

literaturitate.ro anunță

 

Începând din acest an și această lună, literaturitate.ro inițiază un concurs lunar care va desemna autorul lunii.

Câteva reguli:

-vor intra în concurs primii 10 înscriși între 1 și 15 ale lunii în curs

-textele au tematica impusă pentru luna respectivă

-poeziile pot fi în vers alb sau clasic,  proza scurtă din maxim 20 rânduri

-textele pot să fi fost publicate în virtual, dar nu în volum personal online sau on paper

-organizatorul își va alege un juriu din 3 persoane avizate

-juriul va nota doar primele 3 texte, cele mai bune, cu note de la 5 la 7

-textul cu punctajul cel mai mare va desemna autorul lunii

 

NU

-se acceptă limbaj licențios

-se acceptă texte fără diacritice

-se acceptă texte cu greșeli gramaticale

-se mai pot modifica textele după ce au fost trimise

 

TRIMITEREA textelor se face pe adresa de mail konku2015@yahoo.com

Înscrierea se face la vedere, în rubrica de jos – COMENTARII, pe un anunț care va fi postat cu numele ÎNSCRIERE AUTORUL LUNII… pentru a se vedea clar cine participă

Textele vor fi trimise pe adresa de mail a concursului între 17 și 24 ale lunii

Juriul va delibera tot pe adresa de mail a concursului între 25 și antepenultima zi din lună

Textele vor fi afișate pe site, până la rezultatul final, fără numele participantului

Organizatorul va afișa rezultatul între penultima și ultima zi din lună

 

Începem din luna aceasta! Urmăriți site-ul!

 

 

 

Autorul

konku2015

konku2015

Organizator Concurs de poezie noiembrie-decembrie "literaturitate.ro", ediția I - 2015, ediția a II-a - 2016 și ediția a III-a - 2017.

12 Comentarii

Adăugare comentariu
 1. Mediocrii sunt ușor de identificat. Ei nu admiră, nu aprobă, nu încurajează, ci doar neagă, refuză și contestă!

 2. Sunteți refractari și rigizi. Nu pot fi de acord cu regulile dvs. ambigue, care fac ca Ada Nemescu, de pildă, să fie desemnată „autorul lunii” ianuarie, fără s-o recomande nimic, din contra, așa că ( începând de astăzi ) mă retrag de pe acest site extrem de slab valoric, autist și agonic. În condițiile în care autorii țin site-ul în viață, fără să pretindă drepturi de autor, pretențiile dvs. sunt exagerate și interesate ( sfidând adesea bunul simț!). Otlia Ardelean, care își dă aere de mare poetă, apare și pe alte site-uri cu producții modeste, trecând, cel mai adesea, neobservată, lucru valabil și pentru alții. Mă opresc aici ca să nu mai pierd inutil timpul!

  1. Domnule Contu, vă rog să vă retrageți. Pentru totdeauna!

   1. M-am retras deja, rugămintea dvs. este tardivă! Nu trebuia să adăugați „pentru totdeauna”, care arată ce caracter mizerabil aveți, fiindcă nu voi mai reveni niciodată în mizeria aceasta, lucru pe care ar fi trebuit să-l înțelegeți din primul rând al comentariului meu anterior!
    Adio și n-am cuvine!

    1. Ce înseamnă retragere la dvs.? Observ că încă mai sunteți înregistrat pe site.

     1. Măcar atât îmi datorați pentru efort depus până acum! Texte însă nu veți mai vedea de la mine!

      1. Nu vă datorăm nimic. Ați venit singur pe site, nu v-a invitat nimeni aici. Ștergerea contului înseamnă implicit ștergerea informației pe care ați depozitat-o aici. Vă dorim succes în alte zone virtuale!

  2. De Ottilia Ardeleanu, poeta, se cunoaște în lumea literară; despre dumneavoastră însă…

 3. Cred că ar fi bine să instituiți obligația candidaților de a trimite un număr prestabilit de texte ( 17, de exemplu), pentru a fi în acord cu semnificația sintagmei „ Autorul lunii”. Faptul că se jurizează doar 3, e altă poveste. Nu mi se pare corect ca un candidat, care particupă cu 3 sau 4 texte, să aspire la acest titlu! Pe de altă parte, mă gândesc că toate energiile se vor canaliza spre participarea la concurs, lucru care poate avea repercusiuni în dinamica (și așa destul de scăzută!) a site-ului. O soluție ar fi să adăugați o nouă rubrică, intitulată „Autorul lunii”( cum sunt cele de poezie, proză, eseu, etc.), unde doritorii să publice pentru concurs, dar să fie vizibili și pe site, în profitul acestuia. Ar fi mai ușor și pentru juriu să analizeze progresiv creațiile, și pentru participanți!

  1. Concursul vine doar în completarea rubricii AUTORUL LUNII deja existente.
   Desigur că toată contribuția autorului pe site contează în continuare. Nu numai postările, care nu este important dacă sunt 3 pe lună sau 30 pe lună, ci calitatea lor contează în primul rând. Dar și colaborarea fructuoasă cu ceilalți autori de pe site. Să precizez că discuțiile în contrarii care nu au nicio legătură cu textul, fac referire injurioasă la autor și altele de gen descalifică autorul respectiv pentru rubrica AUTORUL LUNII. De asemenea, înscrierea de texte pe site care fac aluzie la ceilalți autori, la alte site-uri cu care în niciun caz nu venim în contradicție și lezare de imagine, va conduce la trimiterea textului respectiv în atelier fără niciun comentariu și va scădea nivelul de acces al autorului respectiv. La 3 astfel de abateri, autorul este obligat să-și șteargă înregistrarea pe site și să nu mai revină! Precizez că din luna aceasta, textele care au mai mult de 3 greșeli de tastare și mai ales cele cu greșeli gramaticale vor fi introduse în atelier pentru ca autorul să le corecteze. literaturitate.ro nu le mai face corectura!

Lasă un răspuns

Literaturitate © 2015 - 2018