Literaturitate

stare de literatură, stare de artă...

Omul din care a fost extras răul

 

Poezia este atunci când vine la tine fetița ta și îți spune „îți iau glasul”. Atunci tu spui „nu-mi lua glasul”. Dar ea ți-l ia și îți spune „ți l-am luat”. Iar tu nu mai ai ce să spui pentru că nu mai ai glas. Atunci ea înțelege și-ți spune „roagă-mă să-ți dau glasul înapoi”. Și atunci tu o rogi, pe muțește, să-ți dea glasul înapoi. Dar ea spune „roagă-mă tare ca să-ți dau glasul înapoi”. Și atunci tu o rogi tare să-ți dea glasul înapoi și o pupi. „Poftim, îți dau glasul”, spune atunci ea, și își ia glasul furat de pe buze și ți-l pune pe buzele tale.

( fragment din „Omul din care a fost extras răul” de Matei Vișniec)

Autorul

Paul-Alexandru Dolha

Paul-Alexandru Dolha

09. Mai 1990 Am absolvit Facultatea de litere Oraș de reședință : Turda, județul Cluj Activitate literară: în 2007 am lansat primul meu volum de poezie La răscrucea zilelor la Casa de editură NAPOCA în 2009 am făcut parte dintr-o antologie cu titlul Antologie de poezie și comentarii inițiată de doamna Valentina Becart la editura Pan Europe Iași În 2016 am câștigat Mențiunea I la un concurs de poezie pe pagina literară literaturitate.ro.

6 Comentarii

Adăugare comentariu
  1. Mă bucur domnule Stelu că vă place. E atât de viu textul încât îți vine să-l strângi la piept 🙂
   Cu drag,
   Paul

 1. Senzaţional… tulburător! Mi-aş dori şi eu această carte!

  1. Da, e o carte fascinantă prin care domnul Vișniec reușește prin intermediul alegoriei să sublinieze derapajele societății de astăzi. Mie personal mi-a plăcut cum conturează foarte bine măștile în spatele cărora ne-am rătăcit mulți dintre noi.

   Cu drag,
   Paul

Lasă un răspuns

Literaturitate © 2015 - 2018